zaterdag 12 april 2014

Health | Lichte tahin dressing met peterselie

Een lekkere dressing is de sleutel tot een goede salade. Honing-mosterd dressings  zijn altijd al mijn favoriet geweest. Eén probleem: deze maand doe ik weer mee met de Vegan Challenge, en als veganist mag je geen honing. Dus ging ik op zoek naar een waardig alternatief.

Deze lichte tahin dressing is dat zeker. Romig door de tahin, scherp door de knoflook en citroen en kruidig door de peterselie. Door flink wat water toe te voegen is de dressing ook nog licht en mild. 

Deze dressing is multifunctioneel en smaakt bij bijna alles lekker. Druppel royaal over gegrilde asperges, serveer als saus bij zelfgemaakte falafel of maak een salade van kikkererwten, avocado en rode ui. In ieder geval: enjoy!


Ingrediënten (voor 2 personen)
1 flinke eetlepel tahin
1 eetlepel biologische olijfolie
80ml lauw water
sap van 1/2 citroen
2 handjes peterselie blad
1 teen knoflook
peper en zout

Bereiding (2 minuten)
1. Mix alle ingrediënten met een staafmixer. Voeg peper en zout toe naar smaak. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten